De KonMari Methode

“Als je je zelf omringt met spullen waar je blij van wordt, maak je het leven en het huis waar je van houdt” - Marie Kondo in Opgeruimd! 

De KonMari Methode

Mrs T. werkt volgens de opruimmethode van Marie Kondo, de KonMari Methode™. Bij deze manier van opruimen richt je je op de spullen die je wilt houden. De vraag Does it spark joy? – word ik hier blij van? –  staat centraal. Zo creëer je een omgeving die helemaal bij je past en die zorgt voor rust en ruimte voor andere dingen waar je blij van wordt, zoals je gezin of eindelijk weer lekker sporten. 
 
Opruimen met de KonMari Methode™ gaat stap voor stap, aan de hand van een vaste volgorde. Zo gaan we met je huis aan de slag in het tempo dat bij jou past. De KonMari volgorde: 
  1. Kleding
  2. Boeken
  3. Papier
  4. Komono (de overige zaken)
  5. Spullen met emotionele waarde
Door deze volgorde te volgen, leer je steeds beter herkennen van welke dingen jij echt blij wordt en van welke spullen je afscheid wilt nemen. 
 
Mrs T. helpt je bij je opruimtraject. Door samen met Mrs T. te werken, word je nog extra gestimuleerd om aan de slag te gaan. Mrs T. helpt je bij de selectie en geeft je tips om je spullen een vaste plek te geven. Met als uiteindelijk doel: een huis dat beter bij je past, waar je echt tot rust komt en waar je een stuk minder – en misschien wel nooit meer – hoeft op te ruimen.