Funda Fun

Fundafun

Al een paar jaar heb ik een verslaving: ik vind het heerlijk om op Funda te kijken. We wonen nu heerlijk en ik heb echt niet (of niet echt) de behoefte om te verhuizen. Toch kijk ik zeker 3 keer per week op deze huizensite. Of ik nu in Leiden het nieuwe aanbod bekijk of willekeurig zoek naar boerderijen – ergens in Friesland of Limburg, mijn avond is geslaagd. 

Heerlijk, vind ik het om even stiekem bij mensen binnen te kijken. Soms geniet ik van de mooie interieurs, van tof gebruik van oude details of van jaren ’70 badkamers die nog altijd in gebruik zijn. En natuurlijk verbaas ik me. Over de hoeveelheid spullen die in de huizen staan. Over het ontbreken van een eettafel of juist een overvloed aan stoelen. En over het gebruik van heel veel accessoires. Van de week ontdekte ik bij een heel duur huis een luxe badkamer, met op de douchedeuren (van de dubbele inloopdouche) de namen van de bewoners met een hartje ertussen gegraveerd. Zo lief, daar krijg ik echt een grote glimlach van. 

En dan heb ik ook nog mijn ‘professionele’ blik: ik vind het af en toe moeilijk voor te stellen dat mensen foto’s laten maken voor op funda  en ‘ gewoon’  de vaat op het keukenblad laten staan. Of hun bed niet opmaken. Of wasmanden met – ik hoop – schone was in beeld laten staan. Maar dat is natuurlijk vooral mijn afwijking, want ik houd van opgeruimd.

En jij, ben jij ook zo gek op gluren? Ik hoor graag je bijzonderste Funda-vondsten! 

Spark joy! 

Hester 

Een reactie